Kot že vrsto let, je tudi letos Zavarovalnica Triglav d.d. organizirala ogled smučarskih skokov v Planici, za učence osnovnih šol iz vseh krajev Slovenije. Iz Območne enote Nova Gorica je na ogled veličastne prireditve odšlo 200 učencev in njihovih spremljevalcev iz vseh šol severno primorske regije.

Dobra organizacija, sončen in topel dan, ter seveda vrhunski tekmovalci so nam ponudili vse kar lahko pričakuješ na eni največjih športnih prireditev v Sloveniji. Veličastno navijanje skoraj 14000 glave množice učencev iz vseh koncev Slovenije, dolge, rekordne skoke, avstrijec Stefan KRAFT in japonec Ryoyu KOBAYASHI sta pristala pri 248 oziroma 249m, Robert Kranjec je kot prvi na svetu dvestoosmič preskočil magično mejo 200m in kar osem slovenskih orlov na petkovi posamični tekmi zaključka svetovnega pokala, so prispevali k nepozabnemu dnevu na tednu planiških skokov.

Tudi  učenci OŠ Čepovan so se pridružili pravemu športnemu rajanju v dolini pod Poncami in pripomogli pri ustvarjanju tega neverjetnega športnega dogodka.

  

Dostopnost